Ellufde van den Ellufde

E-i-n-d-e-l-i-j-k. We mogen weer!
We hebben even een jaar stil moeten zitten maar het seizoen 21 / 22 staat voor de deur en die gaan we dubbel zo hard vieren. En dat begint op 6 november. De allereerste feestavond waar we niet op een stoel hoeven te zitten (dat kan ook eigenlijk helemaal niet mee carnaval) en de 1,5 meter regel los kunnen laten. Wat hebben we hier naar uit gekeken.

We starten de dag al op tijd. Om 11:11u begint het 11-kamp maar als je meer een uitslaper bent, kan je ook later beginnen. Nou zien wij de gemiddelde carnavalsvierder niet direct in een gympakske door ‘t Knusterooierslaand rennen. We hebben daarom 11 opdrachten gekozen die beter bij de Knust passen. Niet te serieus en op het gemakske. De opdrachten variëren van huisvlijt tot puzzelen, een opdracht om onze sponsors in het zonnetje te zetten, rolmaatvaardigheden, HK (Hanks Kampioenschap) klokkijken en fotografie. Met de resultaten gaan we de feestavond opfleuren. Voor de winnaar/ winnende groep staat er een prèske klaar die, hoe kan het ook anders, in het teken van de 11 staat.

Sta je al te stuiteren om te beginnen met het 11-kamp, schrijf je dan in via het aanmeldformulier onderaan dit bericht.

Heb je wat minder competitiedrang maar wil je wel de sfeer mee beleven, dan ben je vanaf 19:00u ook van harte welkom in ‘t Uivernest. We gaan er een ouderwetse feestavond van maken met zo min mogelijk onderbrekingen en kei veul en gezellige muziek. Eén daarvan komt van NG&TN. Om de traditie van de Hankse carnavalsnummers niet helemaal los te laten, zijn NG&TN op dit moment hèt Knuster carnavalsnummer 21 / 22 aan het schrijven. De primeur is natuurlijk bij de opening van het carnavalsseizoen. Daar moet je bij zijn.

Kik of 2021

Zooooo. We hebben maar eens het stof van onze laatste aantekeningen afgeblazen. We gaan ons al voorzichtig voorbereiden voor carnavalsseizoen 21 – 22. Zou moeten lukken met de huidige corona trend. Wij hebben er alvast zin in.

Puzzeltocht

Vanaf as. vrijdag vind je in de straten van knusterooierslaand  verschillende huizen waar een letter voor het raam is geplakt. 23 in totaal. Met al die letters kun je een zin maken als je ze in de juiste volgorde zet.
Tip van de dag : weet je waar de raadsleden en commissieleden wonen?
Voor de winnaar is er een mooi prijsje en natuurlijk eeuwige roem.
Grote en kleine snotpinnen doe je best. Download hier het formulier en succes.

Carnaval 2021

Namens Stichting Carnaval Hank willen we alle Knusterooiers een Gezond en Mooi 2021 toewensen.
We hopen samen met jullie komend seizoen een nare en rare tijd achter ons te laten. Hopend op een beter jaar dan het afgelopen 2020.

Om 2021 zo goed mogelijk te beginnen willen we jullie vragen om tijdens de komende Carnavalsdagen 13 t/m 16 februari jullie huizen en/of tuinen Carnavalesk te verlichten.
PRINS Jurgen en alle raadsleden zal uit al deze huizen/tuinen de mooist verlichtte creatie kiezen.
Opgeven kan via het contact formulier.
Voor de kinderen houden we tijdens carnaval een puzzel tocht(meer info binnenkort).
KNUSTENSTICKER – FABRIEK CREATIEF
Via #fabriek creatief is een raamsticker te bestellen á €4,50. Een deel van de opbrengst wordt gesponsord door Fabriek Creatief aan Stichting Carnaval Hank  Doe gezellig mee !   :)


Naam
Email
Opmerking

Carnaval 2020-2021

Beste Knusterooiers,
Zoals verwacht zullen we dit jaar helaas geen carnaval en voorafgaande activiteiten organiseren. Het perspectief om dit komende maanden tot en met carnaval te doen zijn daarvoor slecht.
Na de afgelasting van de “Knuste Kik Of” eerder dit jaar dus dit seizoen ook helaas geen sauwelen, 55+bal, boerenbruiloft, optocht, lichtjesoptocht, snotpinnenbal, etc.
Als Stichting zijn we nog bezig om een (corona proof) alternatief te organiseren voor dit seizoen tijdens Carnaval.

Toekomst
Het is zoals het is op dit moment natuurlijk en er zijn ergere dingen.
Maar het is ontzettend jammer dat we dit jaar geen carnaval kunnen organiseren en vooral dit niet samen kunnen vieren met elkaar. Want dat is wat carnaval een geweldige traditie maakt; gezelligheid, saamhorigheid, samen zingen, dansen en lachen. Kortom een sociale interactie in ons dorp. Breed gedragen door de vele vrijwilligers bij onze organiserende commissies en samen met onze al jaren trouwe horeca, de pijlers van het Knusterooier Carnaval.
Als Stichting Carnaval Hank hopen we dan ook dat we volgend seizoen weer op iedereen van jullie een beroep kunnen doen om deze “Hankse” Knusterooiers tradite te kunnen voortzetten en dit verloren jaar niet een voorbode laten zijn van een afnemende traditie. Het motto van dit jaar is hiervoor van toepassing, “we gaon dur dwars durhenne”.
We willen volgend jaar dan ook dit Motto, ingestuurd door oud-prins Bas Smit, gebruiken om met jullie als Knusterooiers weer samen te kunnen genieten van onze prachtige activiteiten.

Namens Stichting Carnaval Hank wensen we (ondanks alle beperkingen) alle Knusterooiers Fijne Feestdagen en een Voorspoedig 2021.

Annulering Kik-Of

Vandaag samen met het bestuur moeten besluiten om de Kik-of dit jaar niet door te laten gaan. We zien geen mogelijkheden om een carnavalsavond te organiseren waarbij iedereen op 1,5 meter afstand moet blijven zitten. Laten we hopen dat we weer snel een feestje met elkaar kunnen vieren.

Corona crisis

Beste Knusterooiers,

Na de zomervakanties komt de carnavalsperiode er normaal gesproken weer snel aan. Helaas weten we allemaal dat dit een ander jaar is en een andere tijd dan voorgaande jaren waarin we leven i.v.m. de corona crisis, die voor iedereen een grote impact heeft. Ten eerste hopen we dat iedereen deze periode zo goed mogelijk doorkomt.

Betreffende het carnavalsgebeuren en alle activiteiten ervoor en er omheen is het doorgaan hiervan nog een groot vraagteken. Ten eerste vanuit wettelijke bepalingen, wat mag wel en wat niet. Maar ook vanuit de Stichting, wat willen we wel en wat willen we niet. De veiligheid en gezondheid tijdens al onze activiteiten staat immers voorop en we willen wat dat betreft geen risico’s nemen.
Gevolg is wel dat we nog niks zinnigs kunnen zeggen of al onze activiteiten, waar veel vrijwilligers/deelnemers zich enorm voor inzetten, door kunnen gaan dit jaar.
De eerste stap van bestuur was afwachten tot we enigzins inzicht krijgen wat we kunnen en mogen in de komende maanden. Helaas is daar dus geen duidelijkheid over en zal er ook niet snel komen. Daarom zijn we nu eerst in gesprek met de Hankse horeca om hun mening en opties aan te horen.
Ook horen we graag jullie ideeën en meningen (per mail via website www.knusterooiers.nl).
Na de gesprekken met de horeca zullen we snel met onze commissies besluiten wat we komend jaar gaan doen.

Bestuur stichting carnaval Hank